Voor onze awards en trofeeën gebruiken wij diverse verschillende soorten materialen en technieken.
Hieronder kunt u meer informatie vinden over deze materialen en technieken.

In samenwerking met een aantal bronsgieterijen in Nederland ontwikkelen wij de meest bijzondere vormen bronzen awards. Brons wordt vaak gecombineerd met andere materialen, zoals glas, RVS, kunststof. Juist de combinaties maken het vaak bijzonder.

Het proces van idee tot eindproduct duurt minimaal 8 -10 weken en zal door ViveleDon volledig begeleid worden. Brons is op dit moment een kostbare grondstof en bij grotere aantallen adviseren wij vaak om een tinlegering te gebruiken die na het gieten verbronsd wordt.

RVS, ook wel roestvast of roestvrij staal genoemd. Is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. RVS is op allerlei manieren te bewerken en is daarom ook bruikbaar voor awards en trofeeën.

Aluminium is een erg licht maar sterk materiaal, aluminium wordt gewonnen uit bauxiet. Aluminium is erg makkelijk recyclebaar en dit maakt het een erg duurzaam metaal. Het bewerken van metaal biedt vele mogelijkheden en dit bied veel mogelijkheden voor het maken van awards en trofeeën.

Gietijzer is een legering van ijzer, koolstof silicium  en mangaan. Het wordt gemaakt door ruw ijzer, samen met kalk en cokes (zuiver gemaakte steenkool) om te smelten in een oven.
Door de ruwheid van gietijzer is het uiterlijk van een gietijzeren award duidelijk te herkennen en heeft een eigen karakter. Gietijzer is één van de voordeligste metalen om uw award in te laten gieten.

Onze ontwerpers maken uw award of troffee volledig op maat in de stijl naar uw keuze. Na een aantal proef schetsen wordt het ontwerp van uw keuze gepresenteerd met een wasmodel. Na eventuele aanpassingen kan er vervolgens een proefmodel worden gegoten. Na uw goedkeuring wordt de award in grotere oplagen gegoten.

Messing is een legering van koper en zink, het materiaal wordt ook wel geelkoper genoemd. De naam geelkoper is afgeleid van de gelige kleur van messing. Het materiaal is goed bewerkbaar en daarom erg geschikt als materiaal voor een award.

Bij een tinlegering wordt het sculptuur in tin gegoten. Nadat de verschillende onderdelen gesoldeerd zijn tot de trofee krijgt het een behandeling in verschillende baden waarbij het beeld in het laatste bad een kleur krijgt. Vaak is dit een bronzen kleur, echter zijn alle kleuren mogelijk.  Na het kleurenbad wordt het gepolijst en op een mooie marmeren sokkel geplaatst.

Bij een Tinlegering, worden andere metaalsoorten toegevoegd, waardoor het voor een scherpere prijs gemaakt kan worden. Deze legering kan in verschillende kleuren gepatineerd worden. De brons/messing kleur is de meest gekozen, maar de laatste tijd zie je steeds vaker dat men sommige delen gekleurd wil hebben. Dit behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Dibond is een materiaal waarbij een plaat is opgebouwd uit drie lagen. De twee buitenste lagen zijn van aluminium en de binnenste laag is van polyetheen (een kunststof).
Dibond is geschikt voor vele vormen van bewerken, hierdoor is dit materiaal uitermate geschikt voor het maken van awards.

Naast onze glazen awards uit de collectie zijn er met glas veel mogelijkheden, zoals laseren, graveren, zandstralen, uitsnijden van glas en bewerken met foto’s. Ook hebben wij een aantal glaskunstenaars die handgeblazen awards maken of met een glas-fusing techniek werken (samengesmolten platglas).

Onze kunstenaars zijn echte vakmensen en zeer flexibel en creatief. Wij denken graag met u mee, want er is met glas veel mogelijk. We maken graag de trofee of award volledig naar uw wens.

Elke trofee wordt met uiterste zorg en vakmanschap vervaardigd en volledig naar uw wens gepersonaliseerd.